Uverejnené

Najvyšší súd štátu New York zamietol petíciu proti spoločnosti ťažiacej kryptomeny

a

Filters Sort results
Reset Apply
15x Prečo do Kryptomien Neinvestovať ANI CENT!
+ 15x Prečo Áno
(aj) Kruté Závery zo 4 Rokov Nášho Investovania.

Sudca rozhodol, že petícia nie je opodstatnená, keďže nenašiel dôkaz o poškodení životného prostredia.

Sudca Najvyššieho súdu štátu New York v okrese Yates v rámci dôležitého precedensu rozhodol v prospech spoločnosti Greenidge Generation, ktorá sa zaoberá ťažbou kryptomien, a zamietol petíciu podanú koalíciou environmentálnych aktivistov. 

Podľa tlačovej správy spoločnosti Greenidge zo 7. apríla sudca Daniel Doyle zamietol petíciu proti spoločnosti Greenidge Generation Holdings, ktorú podala skupina environmentálnych organizácií – Sierra Club, Seneca Lake Guardian a Committee to Preserve the Finger Lakes, ako aj niekoľko jednotlivcov – v snahe zastaviť ťažbu na jazere Seneca.

V petícii sa tiež požadovalo zastavenie plánov spoločnosti Greenidge na rozšírenie ťažby bitcoinov v zariadení v Dresdene, 300-tisícovom mestečku v okrese Yates. Spoločnosť plánuje do konca roka zvýšiť kapacity v závode poháňanom plynom zo 17 000 ťažobných strojov v prevádzke na 49 000.

“Navrhovatelia nepreukázali, že by utrpeli inú environmentálnu ujmu ako široká verejnosť.”

Sudca spresnil, že nikto z navrhovateľov nežije bližšie ako 2 000 metrov od miesta realizácie projektu, pričom miestna plánovacia rada podnikla všetky potrebné kroky na posúdenie možných vplyvov projektu na životné prostredie.

Podľa oznámenia spoločnosti toto rozhodnutie predstavuje piaty neúspešný pokus o právne kroky proti rozšíreniu projektu zo strany rôznych subjektov. Kauzu proti Greenidge 1. februára podporil kandidát na guvernéra štátu New York Jumaane Williams, ktorý vyzval súčasnú guvernérku Kathy Hochul, aby zamietla povolenia na ťažbu kryptomeny proof-of-work v štáte.




Zdroj: https://cointelegraph.com/

Populárne články:

Spoločnosť Stripe, ktorá podporuje kryptomeny, zvažuje verejnú ponuku

V roku 2021 získala spoločnosť Stripe od skupiny investorov 600 miliónov dolárov pri ocenení 95 miliárd dolárov, čím sa stala …
Čítať Viac
/ / Zaujímavosti

Cena Bitcoinu sa blíži k 23 000 USD a dosahuje nové 5-mesačné maximum

Bitcoin nie je ďaleko od opätovného získania svojho 200-týždňového kĺzavého priemeru, ale obchodníci sú stále veľmi podozrievaví voči býčej cenovej akcii …
Čítať Viac

Predaj NFT v roku 2022 prekročil 101 miliónov

. Nedávna správa spoločnosti DappRadar odhalila, že za posledný rok NFT a decentralizované aplikácie zamerané na hry konkurovali DeFi DApps …
Čítať Viac
/ / Zaujímavosti

Loading...

Produkty: